Saturday 27 August 2022

VARAHI - MAHA SAKTHI




























Unknown facts About Varahi Amman, the remover of fear

 Goddess Varagi is a pig-faced four-armed benefactor. She is the Goddess who is seen as an incarnation of Thirumal. In many temples, in separate sanctums, he wears black clothes and sits on a lion vehicle. She is the fifth among Sabta Kannis. In his six arms is Varada, with Abayahastha. In other inks he is carrying a sulam, holding a kapalam, a plunger and a dragon. Sound virgins Brahmi Amman, Maheshwari Amman, Kaumari Amman, Narayani Amman, Varagi Amman, Indrani Amman, Chamundi Amman are the Sabdakannis. 

 வராகி :தியான சுலோகம் முசலம் 
கரவாளம்ச கேடகம் தத்தீஹலம்
 கனரர் சதுர்பிர் வாராஹி த்யேயாகா லக்னச்சவி: 

 வராகி :மந்திரம் ஓம் வாம் வாராஹி நம: ஓம் வ்ரூம் ஸாம் வாராஹி கன்யகாயை நம: 
 வராகி காயத்ரி மந்திரம் 
ஓம் ச்யாமளாயை வித்மஹே ஹல ஹஸ்தாயை தீமஹி தன்னோ வாராஹி ப்ரசோதயாத் 

 வராகி மாலை வீரை கவிராச பண்டிதர் என்பவரால் வராகி மாலை என்னும் நூல் 16-ஆம் நூற்றாண்டு இயற்றப்பட்டது. சிவனின் ஒரு பாதி சக்தி. சக்தியின் பாகத்தை 7 கூறுகளாக பகுக்கப்படுகிறது. அவர்கள் தான் சப்த கன்னிகள்.இந்த வராகி மாலையில் வராகி அம்மன் குறித்து வீரை கவிராச பண்டிதர் பாடியுள்ளார்.


No  Matter How  Big  a Problem  a  man  faces, He will  over come it in some way. But Sometimes  there is a Situation  where  you have to shamed  by  others  for a Mistake You have not  committed . Being  Punished for  some thing   I did not  do is  a  very  cruel thing.Those Who have experienced  this understand. When  the  blame falls  on us  for  a  mistake  that we did not make, the mental fear  of how  we will  come out  of it comes into us. Due to this, the confusion  that occursto us will  get us  into many  problems. 

Every Human  born  is  bound  to face  such a predicament at some point.
This  Varahi  Worship is  an  Excellent worship to remove  the  fear in  our situation. Reciting this Moolah Mantra  removes  the  fear  from  our  mind unconsciously. 

Here is  the original mantra of  Varahi  amman  for you.

ஓம் ஐம் ஹ்ரீம் ஸ்ரீம் ஐம் க்லௌம் ஐம் || நமோ பகவதி வார்த்தாளி வார்த்தாளி வாராஹி வாராஹி வாராஹமுகி  வாராஹமுகி || அந்தே அந்தினி நமஹ| ருந்தே ருந்தினி நமஹ| ஜம்பே ஜம்பினி நமஹ| மோஹே மோஹினி நமஹ| ஸ்தம்பே ஸ்தம்பினி நமஹ| சர்வ துஷ்டபிரதுஷ்ட்டானாம் சர்வேஷாம் சர்வ வாக்சித்த சக்ஷூர்  முககதி ஜிஹ்வா ஸ்தம்பனம் குரு குரு சீக்ரம் வச்யம்,ஐம் க்லௌம் ட்டஹ ட்டஹ ட்டஹ ட்டஹ ஹூம் அஸ்த்ராய ப்பட் ||
Om Aim Hreem Shrim Aim Gloum Aim || Namo Bhagwati Varthali Varthali Varahi Varahi Varahmukhi Varahmukhi || Anthe anthini namah| Runde Rundini Namah| Jambe Jambini Namah| Mohe Mohini Namah| Sthambe Sthambini Namah| sarva dushtapradushtanam sarvesham sarva vaxitta sakshur mukakhati jihva stampanam guru guru seekram vachyam, aim gloum taha taha taha taha hum astraya pad ||


By Chanting  this  mantra daily  thinking  of that  Varahi  Amman  in our mind,the  fearful nature  disappears and  self  confidence  and  courage  grows in our  mind without  realizing it.
Worshiping  Goddess varahi by Lighting  oil  Lamp  on Ashtami  Tithi  is a very  Special  And Panchami  Tithi  also  very  special. The  creation of Pomegranate , Naivedhya is very  special  for Varahi Amman.


No comments:

Post a Comment